Timski rad - zbogom sebičnosti

Posao kojeg se voli nije teško raditi. Posebice važnu ulogu u njemu imaju kolege. Možda nisu skrojeni po našim mjerama, ali svakako doprinose radu na svoj osobit način. Dragocjenu ulogu ima i timski rad. Možda nisu svi rođeni za timski rad, ali postoje oni momenti u kojima je upravo tim najbolja verzija nas samih. Za to nam ne trebaju posebni savjeti. Potreban nam je mali podsjetnik kako biti sretan i činiti druge sretnima jer rade ono što vole zahvaljujući kolaboraciji. 



1. Budite otvoreni 

Postavljanje zajedničkog cilja dovodi nas do željenog uspjeha. Otvorenost prema novim izazovima, želja za zajedničkim ostvarenjima i novim mogućnostima, nude nove opcije unutarnjeg rasta. Ako posesivno prisvajamo ideje i želimo da cjelokupan doprinos pripada isključivo nama, onda nas naša sebičnost odvaja od zdravog profesionalnog napretka i rasta. Otvorenost u sebi sadrži sebedarje. To znači da u zajedništvu s drugom osobom postajemo mi

2. Odvažite se na nešto drugačije  

Jeste li ikada spajali naizgled nespojive predmete? Možda vam se čini suludo, ali ovakav vid kolaboracije je fantastičan. Zajedničko istraživanje čini nas povezanijim, kreativnijim i potiče nas da dajemo najbolji dio sebe. Iskoristiti različitost znači biti nekome nadahnuće. Ako vjerujemo istinski, onda vrlo brzo možemo vidjeti da je sve moguće. Samo je važno vjerovati. 

3. Igrajte se 

Kako bi se valjano izgradili, potrebno je znati kako učiti od drugih. Koliko god bili stari, zabavite se i igrajte, probudite dijete u sebi. To je najviši stupanj istraživanja. U igri se ne smije biti sebično. Igra je dijeljenje, darivanje, upoznavanje. Kroz igru se otkrivaju novi talenti za koje nismo ni znali da ih posjedujemo. 

4. Budite original jer plagijat nije in

Danas postoji mnogo načina koji utječu na razvoj dobre kreativnosti. Ali postoje i one osobe koje nažalost, vjerojatno zbog svoje nutarnje praznine ili sebičnosti, ne mogu doprijeti do najbolje verzije sebe. Tako se služe gotovim proizvodima koje susreću u radu drugih kolega. Količina besramnosti u plagiranju je ogromna, ali i beskorisna. Umjesto kvalitetne plagijature odlučite se na kreativnost. U kreativnosti se postiže uzajamnost, dok nas plagiranje razdvaja. Čak i od sebe samih. 






Primjedbe