Kako naći vrijeme za sebe?

Vrijeme u kojem se nalazimo zna biti veoma teško i uznemirujuće. Često nam donosi nove izazove, težinu i pitanje koliko smo i da li smo uopće vrijedni. Nikada nemojte sumnjati u svoje postupke i poteze ako zanate da će oni donijeti dobro drugima. Ali svakako trebati paziti na sebe i naći vrijeme koje ćemo provesti sa samima sobom. 

  


1. Stvorimo samo naš ritual

U zbrci i poslovima često zaboravimo na sitne detalje koji nam mnogo mogu značiti. U tim detaljima krije se stvaranje našeg rituala. Nije važno hoćemo li piti kavu ili čaj, spavati, čitati ili raditi nešto što nismo nikada do sada radili, sve dok u tome nalazimo sreću, radost i zadovoljstvo. Važno je da se ono što smo odabrali kao ritual odvija u isto vrijeme. To vrijeme prvi je korak do spajanja sa sobom samima. 

2. Ispunimo vrijeme emocijama 

Među nama postoje one osobe koje se izgube u sebedarju. Sebedarje je divno sve dok nas ne počne oduzimati od nas samih. Previše darivanja drugima nas troši, bez obzira na činjenicu koliko se dobro osjećamo. Vrijeme koje je darovano će biti ispunjeno našim najboljim namjerama. Budući da nas želje za dobrima ponekad iscrpe, potrebo je naći vrijeme kako bismo se napunili za daljnje djelovanje. U tome nađenom vremenu ostvarujemo susret sa sobom. Preispitujemo se, analiziramo i radujemo se koracima koje pravimo. Tako vrijeme za nas ispunjavamo lijepim emocijama koje koriste našem daljnjem djelovanju.  



3. Naći mir u nemirnom dobu 

Svi smo individue. Sukladno našem individualizmu naći ćemo načina kako da pronađemo mir za sebe. Netko će uživati u molitvi, meditaciji, glazbi, šetnjama, a netko drugi pak u hobijima, promišljanjima, samoći. Što god odabrali važno je doživjeti svoje postojanje u tom trenutku darovanom samo nama. Uravnoteženo disanje može nas podsjetiti kako postojimo, živimo i boravimo u jedinstvenom vremenu. Dišite polako, zamislite mjesto samo za sebe i otvorite svoja čula svijetu. Budite zahvalni za trenutka u kojem se nalazite i pustite da vas preplavi osjećaj mira, sabranosti i sigurnosti. Osmjeh na licu postat će potvrda blagostanja u kojem ste se našli. 



Ne zaboravite na sebe. Važni ste sebi i svijetu koji vas čeka zagrliti. Vjerujte osjećajima koji se rađaju iz jedinstvenih trenutaka. Oni će vas držati živima i ponovno podignuti onda kada se najmanje budete nadali. 

Primjedbe