Pet načina kako odmoriti dušu uz glazbu

Tempo kojim živimo često zna biti stresan. Mnoge obveze koje nam se nameću tjeraju nas da razmišljamo isključivo o njima. Tako zaboravljamo živjeti trenutak. Da bismo bili vedri i odmorni i naša duša treba trenutka predaha. Dopustite glazbi da napravi magičan učinak. 




1. Slušajte glazbu za opuštanje 

Bez obzira na tempo koji imate, nađite vrijeme u kojem ćete se posvetiti isključivo sebi. Kako biste bili odmoreni i spremni za nove izazove potrebo je smiriti um, uravnoteženo disati i prepustiti se frekvenciji omiljenoga glazbala, melodije, izvođačkog sastava kojeg volite ili glazbe koja vas odmora. Glazba koju slušate može imati meditativan učinak. Ali i glazba koju volite i želite da vas opusti jednako doprinosi ugodnom trenutku i razvitku osjećaja sreće. 

2. Izađite izvan ustaljenog glazbenog stila 

Ako volite mirniju glazbu za promjenu pokušajte slušati nešto energičnije. Dajte si slobodu istraživanja i otkrijte nove glazbene sfere. Možda ste do sada govorili kako ne volite određeni glazbeni stil, ali sada je vrijeme da i tom stilu date priliku i pokušate ga posmatrati iz drugog kuta. Možda upravo onoj glazbi za koju ste nekad rekli da je dosadna ili nezanimljiva niste dali dovoljno prilike. Promjena svakako može biti od velike pomoći. Barem će donijeti drugačiji osjećaj. 

3. Pustite glazbu tijekom određene aktivnosti

Slušanje glazbe za vrijeme određene aktivnosti može povećati ili smanjiti koncentraciju na vršenje zadate aktivnosti, a što ovisi o vrsti glazbe koju slušamo. Netko voli raditi u tišini. No, zasigurno da postoje poslove ili aktivnosti unutar kojih možemo uključiti glazbu. Bitno je da izađemo iz monotonije i napravimo pokret duše dinamičnijim. 



4. Svirajte u prirodi

Zvuk glazbala u prirodi doprinosi drugačijem ugođaju. Ako ste glazbenik koji svira glazbalo koje se lako može ponijeti, onda ste u prilici da napravite ugođaj samo za sebe. Možda ne znate svirati, ali uvijek možete pjevati. Glas je glazbalo kojeg uvijek nosimo sa sobom. Slušajte zvuk glazbala ili glasa i pustite da ga zrak nosi u prostranstva pred vama.

5. Slušajte glazbu prirode 

Često zaboravimo kakvu simfoniju svira priroda. Slušati pjev ptica ili zrikavaca, šum vjetra i udaranje valova mora, stvaranje je predivne zvučne slike. Ova glazba je besplatna, a mnogo doprinosi odmoru naše duše. Slušati glazbu prirode terapeutski je učinak. Zaustavite se na trenutak i memorirajte predivne zvukove u svoja sjećanja. 

Primjedbe

  1. Nadasve prelijep blog, pun karakterističnih umjetničkih objava te lijepih slika koje upotpunjuju sam koncept čitatelju te pridodaju doživljaju. Jako sam zadovoljani nadam se da će Baglama doživjeti veliki uspjeh i procvat.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iskrena zahvala na poticajnim i divnim riječima. Uživajte čitajući naš sadržaj. <3

      Izbriši

Objavi komentar