Koje boje je sreća?

Koliko puta ste se našli u društvu osobe koja vam daje savjete kojih se ni sama ne drži? Koliko puta su vam ljudi s tužnim licima i tupim osmijehom rekli da budete sretni? Koliko nas je učinilo ovakve ili slične korake? Ili tražilo rješenje na internetu? Zapravo, jeste li se ikada zapitali koje boje je sreća? 


Sreća je one boje koju odabirete. Živite sreću koja stalno vraća osmijeh, ispunjava vašu dušu i zbog koje vam srce brže kuca. Tada ćete živjeti radosti sreće i dobiti više boja. Sreća je sreća. Meni je žuta. Vama može biti plava ili crvena. Zar ne bi bili sretni da se ove boje zamute i načine nove nijanse, spektre, kompozicije? 
Da češće uronite u sebe vidjeli bi ste koliko je boja u vama i koliko ste duboko u sebi zapravo sretni. Ne dozvolite da vas zbune događaji i emocije koje stvaraju nelagodu, prave mrlje i stvaraju nered vašeg šarolikog spektra. 
I znam da će neki od vas reći kako je teško oslikavati sreću. Ali, jeste li barem pokušali?

Pogledajte osobu koju volite i vidjet ćete koje boje je sreća. 
Sjetite se kako volite svoj posao i vidjet ćete koje boje je sreća. 
Zagrlite sami sebe bivajući svjesni vlastitoga postojanja u ovom trenutku i vidjet ćete koje boje je sreća. 
Kada zaboravite koje je boje, prisjetite se malih trenutaka. Takve boje je sreća. 

Primjedbe

  1. Hvala, Baglamice! Poruka je vrlo jasna, čovjeku je zalud donositi ishitrene zaključke na osnovu predrasuda. Umjesto toga, bolje se dohvatiti kistova i palete te oslikati srećom platno svoga postojanja. U tom činu, boja sreće je samo stvar ukusa. Puno sreće svima u traganju za srećom. ��

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Život je tako raznolik. Zato je sreća raznobojna. <3

      Izbriši

Objavi komentar